В Україні вперше уклали квір-шлюб

Дата: 20 Липня 2015
A+ A- Підписатися

У Деснянському РАГСі Києва вперше в Україні відбулася реєстрація квір-шлюбу.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомила голова громадської організації “Інсайт” Олена Шевченко.

Сьогодні “проводжали в путь” нашу колегу і соратницю. Квір-весілля, ура! А вам слабо?“, – написала вона.

Як повідомляє Національний ЛГБТ-портал України з посиланням на “Вести“, знайомі подружжя розповіли, що пара подавала заяву завчасно. На церемонію жінки вдяглися згідно своєї ролі у сім’ї. Одна зі співробітниць РАГСу, де проходила реєстрація, зазначила, що подібних випадків у них ще не було: “Спочатку ми навіть не зрозуміли – вони виглядали, як звичайна пара. Потім уже, коли подивилися паспорти, то побачили, що чоловік – це наречена, а жінка – це наречений“.

Пара категорично відмовилася коментувати свої стосунки – як пояснюють джерела з їхнього оточення, таке рішення вони прийняли з міркувань особистої безпеки.

Травесті-діва Монро у своєму коментарі зазначила, що про весілля не знала, але якби запросили, то вона би із задоволенням прийшла: “Все-таки це прецедент в сучасній Україні. Цей шлюб вважається законним, якщо транссексуальна жінка за паспортом чоловік. Я до цього ставлюся абсолютно адекватно. Як виглядати і кого любити – особиста справа кожного“.

Разом з тим, вона додала, що не готова укладати шлюб в Україні – швидше за все, це буде в державі, де дозволено одностатеві шлюби. 

Нагадаємо, українці Микола Маслов і Тарас Карасійчук 1 липня уклали шлюб у Нью-Йорку. Під час церемонії хлопці були вдягнені у костюми у кольорах українського прапора.

Фото: facebook Олени Шевченко

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter