В Одесі напали на громадських активістів

Дата: 02 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

В Одесі скоїли замах на очільника міської організації “Народного руху України” Михайла Кузаконя та журналіста Григорія Козьму.

Про це Козьма повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Повідомляється, що в автомобіль, у якому перебували Кузаконь і Козьма, в’їхала вантажівка. Активісти не постраждали. Нападників, імовірно, було троє.

“Щойно на мене і Михайла Кузаконя було скоєно напад з використанням вантажівки, яка на великій швидкості цілеспрямовано в’їхала у машину, водій вискочив з авто ще на ходу й побіг. Водій утік на мопеді, який чекав на нього заздалегідь”, – написав Григорій Козьма.

Джерела одеського видання “Думская” у правоохоронних органах не виключають, що інцидент із машиною Кузаконя й Козьми – це натяк, адресований начальнику ГУ НП Дмитру Головіну, який святкує день народження і якого намагаються зняти з посади. У 1999 році в “Тойоту” засновника “Народного руху” В’ячеслава Чорновола на трасі Бориспіль – Золотоноша врізався КамАЗ, політик загинув.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою керівницю справами виконкому міської ради Катерину Гандзюк. Того ж дня у Бердянську застрелили громадського діяча Віталія Олешка.

Ці напад та вбивство викликали бурхливу реакцію серед активістів. 1 серпня вони пікетували правоохоронні органи в Херсоні та Києві з вимогою відставки керівництва й очільника МВС Арсена Авакова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter