В Іспанії жінки протестують проти вимог ультраправих скасувати закон про домашнє насильство

Дата: 16 Січня 2019
A+ A- Підписатися

У сотнях міст Іспанії тисячі людей, здебільшого жінок, вийшли на вулиці на знак протесту проти загрози для рівності статей у зв’язку з проходженням до регіонального парламенту Андалусії ультраправої партії Vox.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на El Pais.

Організаторами акції виступили понад 140 феміністських організацій Іспанії. Акції розпочалися у вівторок зранку перед будівлею парламенту Андалусії в Севільї. Їхнім основним гаслом було “Ні кроку назад у рівності”.

У Севільї в протестах взяли участь близько трьох тисяч осіб, вони тримали в руках рожеві, веселкові та національні прапори і вимагали не йти на поступки в питаннях рівності статей. Ультраправа, антифеміністська партія Vox на останніх виборах пройшла до регіонального парламенту і вимагає скасування закону про домашнє насильство.

“Це наші права, вони дорого нам обійшлися, і ми не дозволимо їм зробити те, що вони хочуть”, – заявила одна з учасниць акції в Севільї.

У Мадриді акція проходила під девізом “Мадрид стане могилою для фашистів”. Тисячі учасників акції скандували “Наші права не обговорюються”, “Реальна рівність уже зараз” і наполягали, що “мачистам не місце в державних інституціях”.

Близько десяти тисяч осіб вийшли на протести в Гранаді – акція відбувалася біля представництва Андалусії. Учасники також вимагали не поступатися питанням рівності. Аналогічні акції, в яких взяли участь від кількох сотень до кількох тисяч людей, протягом дня відбувались у понад сотні іспанських міст.

На місцевих виборах у грудні ультраправа партія Vox отримала 12 місць у регіональному парламенті Андалусії – вперше з часу падіння режиму генерала Франсіско Франко 43 роки тому.

Нагадаємо, раніше у Vox заявили, що припинять підтримувати коаліційний уряд Народної партії і партії “Громадяни” в Андалусії, якщо вони не погодяться скасувати законодавство про домашнє насильство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter