У “ДНР” пропали російські ЛГБТ-активісти

Дата: 09 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

На території незаконного формування “Донецька народна республіка” пропали російські ЛГБТ-активісти Олег Васильєв, відомий під іменами Сіре Фіолетове або Марія Штерн, і Вікторія Мірошниченко.

Олег Васильєв

Про це Центру інформації про права людини повідомили в антидискримінаційному Центрі “Меморіал” (Санкт-Петербург, РФ) з посиланням на повідомлення в соцмережах.

Згідно з повідомленням культуролога Алека Епштейна, зв’язок із Васильєвим перервався 31 січня.

У результаті пошуків Епштейн з’ясував, що активісти 31 січня перетнули російсько-український кордон на території контрольованої “ДНР”, через КПП “Успенка”.

Про це йому повідомила так звана помічниця “спікера народного ради ДНР” Дениса Пушиліна.

“…За її даними, Олег і Віка благополучно минули всі КПП і дісталися до Донецька – і далі їхні сліди втрачені. “Помічниця глави народної ради ДНР” стверджує, що, перевіривши це в “МДБ” і в “МВС ДНР”, ні там, ні там їх немає. Ніяких відомостей про них у нас немає вже п’ять діб, мовчати про це далі мені здається абсолютно безглуздим”, – написав Епштейн 8 січня.

У коментарях до свого посту він пояснив, що досі не повідомляв про поїздку активістів до “ДНР”, оскільки отримав інформацію, що вдень 6 лютого активістів звільнять і видворять із “республіки”.

Як повідомив “Медіазоні” активіст Олексій Кнедляковский, Васильєв збирався провести в Донецьку пацифістську акцію від імені ЛГБТ-руху. Разом із ним на територію ДНР вирушила 27-річна активістка Вікторія Мірошниченко.

У серпні 2014 року міграційна служба Фінляндії надала Васильєву політичний притулок, про який він попросив, аргументуючи це переслідуваннями в Росії через участь у ЛГБТ-акціях і опозиційних мітингах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter