В захоплених окупантами містах диверсантам видають українські документи – медіа

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У захоплених російськими окупантами містах ворог почав незаконно видавати офіційні документи України російським військовим, насамперед розвідникам і диверсантам. 

Про це з посиланням на джерела у МВС повідомляє ZN.UA.

Фото: ДМСУ

Для видавання паспортів та посвідок на проживання використовують бланки документів захоплених місцевих підрозділів Державної міграційної служби України.

ДМСУ, реагуючи на такі дії ворога, вже визнала недійсними бланки паспортів громадянина України, а також посвідок на постійне і тимчасове проживання. Видання зазначає, що йдеться про сотні серій паспортів та документів.

Виявлені факти є ще одним свідченням порушення міжнародних конвенцій про правила ведення бойових дій, які чітко розрізняють категорії військових (комбатантів) і цивільних людей, забороняючи військовим зі зброєю ховатися під цивільне населення.

Нагадаємо, що Рада ООН із прав людини створила незалежну комісію для розслідування порушення прав людини під час військової агресії Росії, а в Україну вже виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду.

Українські громадські та урядові організації зафіксували нині всі типи воєнних злочинів з боку Росії. Приклади воєнних злочинів ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Фотографія обкладинки: Depositphotos

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter