В ЄС попри санкції злітав російський вантажний літак і повернувся назад

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російський вантажний літак попри санкції ЄС прилетів з Москви до Словаччини та повернувся до Росії.

Про це інформує УП з посиланням на дані публічного онлайн радару. 

Грузовий борт з російською реєстрацією RA-76511 вантажної компанії “Волга-Днепр” 17 березня  прилетів з Москви до столиці Словаччини Братислави. І наразі повертається до Москви. 

Як відомо, 28 лютого міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв що 32 країни, включно зі Словаччиною, закрили небо для російських літаків та авіакомпаній. 

“Волга-Днепр” – це найбільша російська вантажна авіакомпанія, яка оперує найбільшим у світі парком літаків Ан-124 “Руслан”. 

17 березня Deutsche Welle, з посиланням на російське видання Комерсант, повідомила, що літаки “Волга-Днепр” повністю зупинили польоти.

Видання наголошувало, що це пов’язано із забороною регулятора на діяльність двох європейських компаній, що входять до групи “Волга-Днепр” та засновані громадянином РФ Олексієм Ісайкіним.

Як російський літак в обхід санкції ЄС зміг дістатися зі столиці Росії до столиці Словаччини наразі невідомо. 

Нагадаємо, напередодні польська поліція відтіснила активістів у пункті пропуску Козловичі-Кукурики на польсько-білоруському кордоні та дозволила рух фур з вантажами, що прямують до Білорусі та Росії. Активісти блокували фури з ранку суботи. Вони вимагали розширити європейські санкції, зокрема на дорожній транзит товарів. За три дні черга з фур розтягнулася на 30 кілометрів.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виступив за повну заборону торгівлі Європейського Союзу з Росією. Політик наголосив, що ЄС повинен продемонструвати свою силу і рішучість щодо Росії, інакше найближчим часом доведеться заплатити більшу ціну. 

Як відомо, українські студенти Стенфордського та Масачусетського університетів спільно створили сторінку, яка відстежує компанії, що “підтримують економіку Росії та фінансують війну”. Окрім детальної інформації про компанії, сайт також вказує на чіткі дії, які кожен може зробити, щоб переконати їх припинити бізнес в РФ. Можна долучитися до протестів, або анонімно надати інформацію про компанії, які продовжують працювати у країні-загарбнику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter