В уряді створили робочу групу, що рятуватиме українців від зміни клімату

Дата: 24 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Кабінеті Міністрів створили робочу групу щодо подолання наслідків зміни клімату. 

Про це розповів очільник уряду Олексій Гончарук.

Група, яку очолив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, працюватиме над охороною здоров’я та добробуту громадян від ризиків і наслідків зміни клімату.

“Разом із ЄС ми будемо напрацьовувати порядок денний для зменшення рівня викидів у межах Паризької угоди. І вже наступного вівторка в Брюсселі, під час шостого засідання Ради асоціації Україна – ЄС, будемо обговорювати питання співпраці за Європейською зеленою угодою”, – розповів Гончарук. 

Прем’єр додав, що Україна хоче долучитися до Паризької угоди і Угода в межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. Паризька кліматична угода передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їхнього економічного розвитку. на етапі формування завдань як повноцінний гравець.

Як відомо, катастрофи, пов’язані зі зміною клімату, стають основними причинами появи внутрішніх переселенців. Щороку у світі через це 20 млн людей шукають нового притулку. 

Оксфордський словник обрав словом 2019 року вислів “надзвичайна кліматична ситуація”. Використання фрази різко зросло протягом 2019 року, і до вересня його шукали більш ніж у 100 разів частіше, ніж попереднього. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter