В укриттях на території дитячих садків тепер зможуть перебувати тільки учасники освітнього процесу – Кабмін

Дата: 29 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів обмежив коло людей, які можуть перебувати в укриттях у дитячих садках. Віднині вони будуть доступні тільки для учасників освітнього процесу. 

Про це йдеться в постанові Кабміну.  

Фото: Волинська служба новин

Відповідні зміни внесли до Положень про заклад дошкільної освіти. До пункту 18 додали уточнення щодо доступу до укриттів у дитячих садках. 

Доступ до укриттів у державних (комунальних) закладах дошкільної освіти під час здійснення освітньої діяльності надається виключно для учасників освітнього процесу”, – зазначили в постанові. 

А у статті 27 Закону України Про дошкільну освіту йдеться, що учасниками освітнього процесу у сфері дошкільної освіти є:

  • діти дошкільного віку, вихованці, учні;
  • педагогічні працівники: директори, заступники директора з навчально-виховної (виховної) роботи, вихователі-методисти, вихователі, старші вихователі, асистенти вихователів, вчителі (усіх спеціальностей), вчителі-дефектологи, вчителі-логопеди, практичні психологи, соціальні педагоги, інструктори з праці, інструктори з фізкультури, інструктори слухового кабінету, музичні керівники, керівники гуртків, студій, секцій, інших форм гурткової роботи та інші спеціалісти;
  • помічники вихователів та няні;
  • медичні працівники;
  • батьки дітей або люди, які їх замінюють;
  • батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу;
  • асистенти дітей з особливими освітніми потребами;
  • фізичні особи, які мають право здійснювати освітню діяльність у сфері дошкільної освіти.

Раніше ZMINA писала, що станом на початок вересня в Україні працювали майже 13 тисяч шкіл, з них понад 80% вже обладнали укриттями. Держава вже виділила понад 1,5 мільярда гривень на облаштування безпечного освітнього середовища.

Проте у Києві є 12 шкіл, які неможливо обладнати укриттями. Наразі функціонують чотири пілотні проєкти з побудови нового типу укриттів.

Нагадаємо, що естонці пожертвували 158 400 євро на будівництво бомбосховищ для шкіл на Сході України. Кошти вдалося зібрати під час благодійної кампанії, яка тривала із 17-го до 31 серпня. В її межах у Таллінні також відбувся концерт “Україна дякує”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter