В Україну повернули тіла 254 полеглих захисників

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В Україну у рамках репатріаційних заходів, повернули тіла ще 254 загиблих українських військових.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Зокрема, повернули тіла 221 захисника, які воювали на Донецькому напрямку, 25 загиблих воїнів з Запорізького напрямку, чотирьох полеглих оборонців з Луганського напрямку та чотирьох загиблих воїнів, чиї тіла передали з моргів на території Росії.

Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Обʼєднаним центром при Службі безпеки України, Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла й останки до визначених державних установ, де представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

Після ідентифікації тіла передадуть родинам для гідного поховання.

Нагадаємо, що російська сторона навмисно затримує репатріацію тіл загиблих українських військових, ігноруючи заклики України здійснити обмін.

Залишається відкритим питання передання тіл військовополонених, які, за словами російської сторони, загинули в літаку Іл-76 наприкінці січня 2024 року. Російська сторона вчергове відкладає можливу репатріацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter