В український прокат вийшла стрічка за п’єсою Сенцова “Номери”

Дата: 19 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В український прокат виходить стрічка режисера Ахтема Сеітаблаєва за п’єсою колишнього політв’язня Олега Сенцова “Номери”.

Про це на сторінці у фейсбуку повідомив Олег Сенцов

Прем’єра “Номерів” відбулася на початку року в рамках 70-го Берлінського кінофестивалю. П’єсу, за якою зняли стрічку, Сенцов написав задовго до арешту, але після ув’язнення текст твору залишився на комп’ютері, який був у російських силовиків. 

Сюжет фільму розгортається навколо історії десятьох біатлоністів, які живуть на стадіоні під наглядом двох суддів. Усі герої підкорюються правилам, записаним у великому фоліанті, який ніхто з них не читав. У кожного героя є свій номер, проте всі разом вони поклоняються божеству, яке звуть Нуль. Згодом у цьому маленькому суспільстві назріває бунт і номери перестають підкорятися правилам.

Відомо, що над стрічкою Сенцов працював з російської колонії.

Нагадаємо, що після звільнення з російського ув’язнення Сенцов активно займається виданням власних книжок. Так, другом вийшов його апокаліптичний роман під назвою “Другу також варто придбати”, який кримчанин написав у 2017 році, коли перебував у російській в’язниці. У центрі подій книжки – головний герой Джим Гаррісон. Він сидить у вбиральні й гортає майже “підпільні” журнальчики, поки його дружина готує сніданок. Однак зненацька в місті розпочинається вторгнення з глибин космосу.

Ще раніше світ побачила книжка Сенцова “Маркетер”, яку він також написав у російській в’язниці. Також цього року надрукували щоденник Сенцова, який він вів під час голодування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter