Сенцов анонсував апокаліптичний роман, написаний у в’язниці

Дата: 24 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Колишній політв’язень та режисер Олег Сенцов анонсував вихід нового роману під назвою “Другу також варто придбати”, який він написав у 2017 році, коли перебував у російській в’язниці. 

Про це повідомили на сайті Видавництва старого лева.

Таку назву роман отримав, адже був задуманий у межах трилогії, першою частиною якої є роман “Купіть книгу – вона смішна”.

“Тоді, 2010 року (коли був написаний перший роман. – Ред.), я не думав, що мої книги будуть видані, тим більше написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман колись буде виданий і матиме понад 18 читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув’язненні, на той момент у північному якутському таборі, у 2017 році, я дізнався, що моя книга видана, і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я розпочав роботу над другою книгою. Працюючи щодня, написав її приблизно за три місяці: на щастя, часу у в’язниці досить“, – розповідає Сенцов.

Режисер писав, а потім і робив другу редакцію роману у звичайних зошитах від руки. У центрі подій книги – головний герой Джим Гаррісон. Він сидить у вбиральні й гортає майже “підпільні” журнальчики, поки його дружина готує сніданок. Однак зненацька в місті розпочинається вторгнення з глибин космосу.

“Головна тема роману — це прагнення суспільства, технічнішого та інтелектуально розвиненішого, нав’язати свої правила життя менш розвиненому. Коли роман лише задумувався, я керувався невдалим досвідом США, їхніми спробами просування демократії на Близькому Сході, зокрема із застосуванням військової сили. Тому дія роману відбувається в Америці, але цього разу прилітають інопланетяни, беруть країну під контроль і вже самих американців починають змушувати жити за їхніми правилами. Це була початкова ідея, але коли писався роман, то на нього, звісно ж, вплинули події 2014 року – окупація Криму російськими військами і колабораціонізм частини населення та органів місцевої влади, які йшли за нею”, – розповів автор.

Нагадаємо, що у вересні минулого року друком вийшла книга Сенцова “Маркетер”, яку він також написав у російській в’язниці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter