В Україні з’явилися антивоєнні графіті німецького вуличного художника Bananensprayer

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Київ та область відвідав 63-річний німецький вуличний художник Томас Баумгертель, відомий під псевдонімом Bananensprayer, після візиту митця в столиці з’явилися його фірмові зображення бананів, одним з них він доповнив графіті іншого відомого вуличного художника — британця Бенксі.

Про це повідомило німецьке видання Express.

Джерело: express.de

Так, на майдані Незалежності Bananensprayer намалював роботу під назвою “Посадити у в’язницю”. На ній російський президент Володимир Путін зображений у тюремному вбранні та з бананом на голові. Такий же малюнок авторства митця є на будинку в Кельні.

Джерело: express.de

Водночас він “доповнив” роботу Бенксі, розташовану також на майдані Незалежності, де зображені діти на гойдалці у вигляді протитанкової конструкції. Баумгертель “вклав” хлопчикові в руку банан, зображений у кольорах українського прапора.

Джерело: express.de

Знак миру, створений з двох бананів жовтого та синього кольорів, художник намалював на знищеній російській військовій техніці, що експонується на Михайлівській площі.

За даними журналістів “Хмарочосу”, такі самі роботи можна побачити на будинках і мостах в Ірпені та Горенці. А в Мощуні Баумгертель створив графіті “бананового” голуба миру.

За словами Bananensprayer, візит в Україну став для нього одним із “найзворушливіших тижнів у житті”, він повернувся додому “повний вражень”.

“Ніхто не може зрозуміти, наскільки жорстокою є війна, якщо він не побачить її на місці або не бере участі в ній. Того по телебаченню не передати”, — сказав митець.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Ірпені на Київщині для того, щоб зберегти стінопис знаменитого британського вуличного художника Бенксі на будинку, який зносять, влаштували цілу спецоперацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter