В Україні з’явилася сторінка про правосуддя під час російсько-української війни

Дата: 13 Липня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні з’явилась аналітична платформа, яка розповідає про правосуддя під час збройного конфлікту в Україні. 

Про це під час експертного обговорення “Правосуддя заради майбутнього: правовий шлях для України в умовах збройного конфлікту” повідомила проєктна менеджерка  Української правової консультативної групи Аліна Павлюк, передає кореспондент видання ZMINA.

“Наразі важко знайти ресурс, де можна побачити узагальнені дані, ознайомитися з позицією різних експертів про правосуддя під час збройного конфлікту в Україні. Таким чином, ми вирішили створити цю аналітичну платформу, – сказала правозахисниця. 

Автори сторінки планують повідомляти через цей ресурс про необхідні зміни в законодавстві, роботу українських правоохоронних органів і судів у контексті міжнародного правосуддя та концепцій реформування правоохоронних і судових установ.

У розділі про міжнародне правосуддя висвітлюватимуться подані Україною справи до Міжнародного кримінального суду, Європейського суду з прав людини, Міжнародного суду ООН у контексті збройного конфлікту. 

У розділі “Механізм правосуддя” ініціатори сторінки розміщуватимуть думки міжнародних та українських експертів про самі механізми правосуддя. 

Ресурс містить аналітичні матеріали Української правової консультативної групи за час її існування. 

Нагадаємо, у квітні Міністерство юстиції та Міністерство закордонних справ презентували для державних органів та громадськості сторінку, присвячену аналізу та опису юридичного протистояння з Російською Федерацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter