В Україні запустили цикл освітніх програм з кібербезпеки: перша стосується сексуального насильства в інтернеті

Дата: 08 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора спільно з Міністерством цифрової трансформації та платформою “Дія.Освіта” розпочали серію освітніх програм, спрямованих на підвищення рівня кібербезпеки.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Фото: “Дія.Освіта”

Так, ці програми будуть спрямовані на те, щоб навчити людей виявляти кіберзлочини та захищатися від них, а також правильно діяти у випадку, якщо вони постраждали від кіберзлочинів.

Перша з цих програм має назву “Сексуальне насильство в інтернеті: що це і як цьому протидіяти”. Цей посібник створений з урахуванням потреб батьків, опікунів, дітей та підлітків.

У цьому гайді наведені прості та зрозумілі рекомендації щодо того, як убезпечити своїх дітей під час користування інтернетом і створити для них безпечне середовище. Також там розглядаються різні види сексуального насильства в інтернеті, а ще надаються практичні поради щодо налаштування конфіденційності та безпеки пристроїв.

Крім того, у посібнику містяться конкретні вказівки на випадок, якщо дитина постраждала від кібернасильства, а також поради щодо того, як співпрацювати з правоохоронними органами у таких ситуаціях.

Цей гайд можна знайти на платформі “Дія.Освіта” за посиланням.

Нагадаємо, що в Україні немає критичної ситуації щодо насильства у цифровому просторі, однак і повноцінні статистичні дані щодо масштабів проблеми насильства у цифровому просторі також відсутні.

Насильство, як каже аналітикиня Вікторія Агапова, у цифровому вимірі має дуже багато проявів: цькування, крадіжка інформації, крадіжка банківської інформації, видавання себе за іншу особу, створення фейкових акаунтів, переслідування, кіберсталкінг, поширення інтимних фото жертви, виробництво порно із застосуванням технологій deepfake, підбурювання до самогубства тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter