В Україні запрацювала додаткова гаряча лінія юридичної допомоги для родичів зниклих безвісти

Дата: 25 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Секретаріат уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, запустив додаткову гарячу лінію юридичної допомоги, на яку можуть звернутися родичі зниклих безвісти.
 
Про це повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.
 
Ілюстративне фото. GettyImages

“Юридичний супровід цих людей є вкрай важливим, адже вони зараз у відчаї й не можуть з усіма деталями розібратися самостійно. Саме тому було прийнято рішення всіляко сприяти їм у цьому… Родини зниклих на гарячій лінії проконсультують фахові юристи, нададуть відповіді на актуальні питання, допоможуть із отриманням передбачених для них соціальних гарантій та грошових виплат”, – зазначив Котенко.

Для отримання безоплатної юридичної консультації родини зниклих безвісти можуть звертатися за телефоном (066) 053-11-39. Гаряча лінія працює з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 18:00.

Раніше ZMINA повідомляла, що у 90% випадків цивільних, дані яких потрапляють до Реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, знаходять. 

Нагадаємо, з 2 травня в Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.  Доступ до нього будуть мати визначені посадовці: представники Секретаріату Уповноваженого зі зниклих безвісти, працівники Національної поліції та Департаменту інформатизації МВС України. Картки записів формуються на основі заяв, поданих родичами зниклих до Національної поліції. А верифікацію кожної особи здійснює безпосередньо Секретаріат Уповноваженого зі зниклих безвісти. Щоб отримати витяг з реєстру, родичам потрібно звернутися до МВС. Робити це слід через місяць після внесення відповідної інформації до реєстру. 

Запросити витяг можна поштою за адресою м. Київ, вул. Богомольця, 10, Міністерство внутрішніх справ України, або ж надіславши документи на електронну скриньку pgmia@mvs.gov.ua. Надсилати треба власне запит та копії документів, що засвідчують особу запитувача та ступінь споріднення зі зниклою особою. 

З витягом можна звернутися до Пенсійного фонду, щоб отримати пенсію по втраті годувальника непрацездатним членам сімʼї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter