В Україні загинув другий доброволець із Франції

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

25 червня від отриманих поранень помер 20-річний Адрієн Д., який воював на боці України проти російських військ. Він був поранений на Харківщині на початку червня під час обстрілу російською артилерією.

Про це повідомляє RTL.

Фото: Укрінформ

Важко поранений, у комі, Адрієн Д. перебував на лікуванні в польовому госпіталі в Харківській області. Він був у складі інтернаціонального легіону, який воює разом з українськими військовими проти Росії.

Адрієн Д. – другий французький боєць, який загинув на фронті в Україні.

На початку червня стало відомо про загибель добровольців Інтернаціонального легіону з Нідерландів, Німеччини, Франції та Австралії – Рональда Вогелара, Майкла О’Ніла, Бйорна Бенджаміна Клавіса та Вільфріда Блеріо.

Нагадаємо, що в російському полоні перебувають іноземні військові, які воювали в Інтернаціональному легіоні оборони України. Так званий “Верховний суд ДНР” ухвалив перший вирок трьом іноземним військовим, які захищали Маріуполь разом з українськими військовими. Британців Ейдена Асліна і Шона Піннера, а також марокканця Саадуна Брагіма засудили до смертної кари – розстрілу. 

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення в справах “Піннер проти Росії та України” та “Аслін проти Росії та України” щодо полонених іноземців. Судді наказали Росії забезпечити, щоб смертну кару щодо них не виконали бойовики, а також зобов’язали покращити умови тримання та надати необхідну медичну допомогу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter