Бойовики “ДНР” приговорили до розстрілу трьох іноземців-контрактників, яких полонили під Маріуполем

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд ДНР” виніс смертний вирок трьом іноземцям-контрактникам ЗСУ, яких полонили під Маріуполем. 

Про це повідомляє російське видання “Інтерфакс”. 

Ейден Аслін (ліворуч) Шон Піннер (в центрі) та Сааудун Брагім. Фото: Російська служба BBC

“Суд” над Ейденом Асліном, Шоном Піннером та Саадуном Брагімом проходив у закритому режимі, а новини з засідань з’являлись у державних російських медіа. Усіх трьох звинуватили у найманстві та “вчиненні дій, спрямованих на захоплення влади та повалення конституційного устрою ДНР”.

На оскарження “вироку” у чоловіків є місяць. 

Так званий “Кримінальний кодекс” бойовиків “ДНР” копіює російське законодавство, лише за винятком можливості винесення найвищої міри покарання через розстріл. 

Як зазначає Російська служба BBC, влада Британії раніше закликала бойовиків “поставитися з милосердям” до британців, які потрапили в полон, а заступник прем’єра країни Домінік Рааб обіцяв подати всі необхідні скарги, аби оскаржити вирок. Родичі полонених неодноразово говорили, що їхні близькі не отримали нормального захисту, а надані “адвокати” нічого не робили.

Журналісти нагадують, що міжнародне право наказує Росії поводитися з іноземними військовими як із військовополоненими, однак РФ стверджує, що полонені іноземці не є комбатантами та не мають права на статус військовополоненого.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter