Добровольцям уперше вручили посвідчення учасника бойових дій

Дата: 04 Березня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні вперше офіційно вручили посвідчення учасників бойових дій добровольцям, які воювали на Донбасі під час проведення АТО.

Про це повідомили в Юридичній сотні. 

Історичне фото! Перше офіційне вручення посвідчення учасників бойових дій добровольцям, згідно з новим…

Опубліковано Юридична сотня Середа, 4 березня 2020 р.

Посвідчення добровольцям вручала очільниця Міністерства у справах ветеранів, окупованих територій та внутрішнього переміщених осіб Оксана Коляда. Наразі інформація про вручення посвідчень відсутня на офіційному сайті відомства. 

Як відомо, тільки в грудні минулого року Верховна Рада прирівняла добровольців, які воювали на Донбасі, до учасників бойових дій. У підтриманому законі прописали, що статус УБД надається добровольцям, які брали участь у бойових діях у складі добровольчих підрозділів, які не ввійшли до офіційних у період проведення АТО (з 14.04.2014 до 30.04.2018).

Офіційне вручення посвідчень УБД добровольцям

Опубліковано Вікторією Дідач Середа, 4 березня 2020 р.

Також у червні минулого року парламент дозволив іноземним добровольцям у спрощеному порядку отримувати українське громадянство. Однією з причин ухвалення цього закону стала історія інгуша Тимура Тумгоєва, якого у вересні 2018 року Генеральна прокуратура екстрадувала до Росії за запитом ФСБ. 

Такі дії ГПУ спричинили хвилю обурення серед правозахисників, які вимагали звільнення причетних до ухвалення рішення щодо екстрадиції Тумгоєва. Проте вже в листопаді стало відомо, що відповідальний за це заступник генерального прокурора Євген Єнін продовжує працювати у відомстві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter