Рада прирівняла добровольців до учасників бойових дій

Дата: 04 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроєкт №2045-1 про надання статусу та соціальних гарантій добровольцям, які брали участь в антитерористичній операції.

Про це йдеться на сайті парламенту. 

За відповідне рішення проголосували 329 парламентарів. До другого читання в документ внесли поправку №15, згідно з якою статус учасника бойових дій можуть надати, зокрема, тим добровольцям, які брали участь і в АТО, і в операції Об’єднаних сил. Депутатка від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко заявила, що формулювання цієї правки дає можливість набуття статусу УБД проросійськими бойовиками.

Сьогодні ВР прийняла , нарешті , закон про статус та соцгарантії добровольцям. Ми пропонували відразу прийняти цей…

Gepostet von Iryna Gerashchenko am Mittwoch, 4. Dezember 2019

Після перемовин депутати дійшли спільного висновку, зокрема щодо внесення окремого законопроєкту, де пропишуть, що статус УБД надається “лише тим добровольчим формуванням, що взаємодіють (або взаємодіяли) з ООС”. 

Як відомо, у червні парламент дозволив іноземним добровольцям у спрощеному порядку отримувати українське громадянство. Однією з причин ухвалення цього закону стала історія інгуша Тимура Тумгоєва, якого у вересні минулого року Генеральна прокуратура екстрадувала до Росії за запитом ФСБ. 

Такі дії ГПУ спричинили хвилю обурення серед правозахисників, які вимагали звільнення причетних до ухвалення рішення щодо екстрадиції Тумгоєва. Проте вже в листопаді стало відомо, що відповідальний за це заступник генерального прокурора Євген Єнін продовжує працювати у відомстві. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter