В Україні відкрили Центр захисту прав дитини, який протидіятиме російським злочинам

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У закладі працюватимуть з дітьми, які стали жертвами злочинів російських окупантів чи були їх свідками. 

Про це пише Мінреінтеграції.

Джерело: телеграм-канал Мінреінтеграції

У Центрі відповідні фахівці отримуватимуть інформацію від дітей та їхніх родин, проводитимуть медичне обстеження, надаватимуть необхідну допомогу тощо.

“Перший крок зроблено, 371 дитина вдома, в Україні. Зробимо все, щоб повернути всіх”, — наголосив президент Володимир Зеленський на церемонії відкриття.

Також під час відкриття Центру представили план дій Bring Kids Back UA — це комплекс дій української влади, іноземних урядів і міжнародних організацій у захисті прав дітей з України. Багато закордонних партнерів уже заявили про свою підтримку й готовність до його реалізації.

Нагадаємо, за офіційними даними української влади, за рік війни Росія депортувала з України понад 19 тисяч дітей. З них 4390 вихованців спеціальних дитячих закладів – дітей-сиріт, напівсиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. За даними з відкритих джерел у РФ, росіяни вивезли 744 тисячі дітей. У Європарламенті вважають, що з 2014 року росіяни депортували до 300 тисяч українських дітей.

Деякі з тих, кого вдалося повернути до України, розповідають про знущання та погрози відправити до божевільні, про жахливі умови перебування в так званих “таборах”, про ідеологічне перевиховання та про те, що адміністрація та вихователі ставляться до них, як до тварин.

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter