В Україні судитимуть російську співачку і пропагандистку Юлію Чичеріну

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора (ОГП) скерував до суду обвинувальний акт стосовно російської співачки та пропагандистки Юлії Чичеріної, яка відкрито підтримує російську агресію проти України.

Про це повідомила пресслужба ОГП. 

Їй інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконне перетинання державного кордону, публічну наругу над Державним Прапором України, пропаганду війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників.

За даними слідства, російська артистка з 2014 року почала активно підтримувати загарбницькі дії Росії й демонструвати таку підтримку широкій аудиторії, зокрема в соцмережах, на платформах відеохостингу та інтернет-сторінках.

Чичеріна як відома російська рок-співачка, музикантка та акторка має велику кількість прихильників і використовує свою популярність для виправдовування збройної агресії РФ проти України ще з 2014 року. Вона представляла таку агресію як внутрішній громадянський конфлікт.

Разом із невстановленими військовослужбовцями РФ, учасниками незаконних збройних формувань, “посадовцями” окупованих територій України пропагандистка організовувала та проводила концерти, давала інтерв’ю для медіа.

Під час масових заходів публічно закликала до війни та зміни державного кордону України.

Також артистка відвідала окуповану територію Запорізької області для підтримки військовослужбовців РФ. Разом з окупантами вона зняла з даху будівлі мерії Енергодара український прапор, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Чичеріній заочно повідомили про підозри в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконному перетині держкордону, пропаганді війни та виправдовуванні, визнанні правомірною й запереченні збройної російської агресії проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter