В Україні послабили карантин

Дата: 08 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови від 9 грудня 2020 року та послабив умови входження регіонів до “зеленої зони”, а також обмеження щодо роботи закладів харчування і проведення масових заходів.

Про це повідомили в уряді. 

Фото: з відкритих джерел

Для встановлення “зеленого” рівня епідемічної небезпеки необхідно, щоб кількість нових випадків інфікування ковідом на 100 тисяч населення за останні 14 днів становила менш ніж 75, а коефіцієнт виявлення випадків інфікування був меншим за 4%. Окрім цього, кількість тестувань методом ПЛР і визначення антигену коронавірусу протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення має становити понад 300, а на всій території України не бути регіонів із “червоним” рівнем небезпеки.

Уряд також дозволив проводити масові заходи, але за умови наявності в усіх учасників та організаторів негативного результату тесту на коронавірус, що проводили не більш як за 72 години до самого заходу, або документа, що підтверджує отримання двох доз щеплення. Без тестів та документів про проходження вакцинації заходи можна проводити на відкритому повітрі, якщо на одного учасника припадатиме не менш ніж 4 кв. м, і в закритих приміщеннях, якщо їх заповнюватимуть не більш як на дві третини.

Фото: з відкритих джерел

Скасував уряд і заборону на роботу ресторанів та інших закладів громадського харчування  після опівночі. Кінотеатрам дозволили працювати із заповненням на дві третини, а не на половину, як було раніше. 

Іноземцям під час в’їзду до України дозволили окрім ПЛР-тестів також надавати тести на антиген або документ про вакцинацію.

Нагадаємо, як показують соціологічні дослідження, половина громадян вважала обґрунтованими більшість карантинних заборон, що вводили навесні 2020-го. Найбільше українці підтримували вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

До червня минулого року правоохоронці встигли виписати українцям штрафів на 5 млн грн. Однак судді, які вирішували, чи карати порушників, зазвичай ухвалювали рішення на їхню користь, а тому тільки в 10,8% випадків люди отримували штрафи за неносіння масок.
 
Фотографія обкладинки: news.webkremenchug.com.ua
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter