В Україні понад тисячу жінок вже стали командирками — Олена Зеленська

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У лавах Збройних сил України вже понад тисячу жінок стали командирками, всього ж в українському війську зараз служать 37 тисяч військовослужбовиць.

Такі дані озвучила перша леді Олена Зеленська 10 червня на міжнародній конференції “Жінки у конфліктах” в Брюсселі.

Лейтенантка, командирка артилерійського підрозділу ЗСУ Любов Плаксюк. Джерело: фейсбук-сторінка Угруповання Об’єднаних сил

Вона наголосила, що жінки в Україні сьогодні борються на всіх фронтах.

“Більшість наших медиків — жінки. 50% наших підприємців — жінки, і вони працюють, щоб підтримувати економіку”, — сказала перша леді.

Вона розповіла про жінок, які стали “справжніми символами нашої війни”. Зокрема, про медсестру з Лисичанська на Луганщині на ім’я Оксана, яка продовжувала ходити на роботу й допомагати хворим аж до того моменту, поки сама не залишилася без ніг, підірвавшись на ворожій міні.

Згадала Зеленська й про 15-річну Лізу Чернишенко з Попасної Луганської області, яка з вогнепальними пораненнями сіла за кермо й вивезла в безпечне місце чотирьох поранених дорослих.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що колишня вчителька, нині лейтенантка ЗСУ Любов Плаксюк стала першою жінкою, яка очолила артилерійський підрозділ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter