В Україні оголосили перший тендер для українських телерадіомовників на Крим

Дата: 22 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Мінреінтеграції оголосило перший тендер для українських телерадіомовників на територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Олексій Резніков

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков висловив сподівання, що Верховна Рада під час перегляду бюджету підтримає збільшення фінансування телерадіокомпаній, які мовлять на тимчасово окуповані території.

За його словами, наразі для підтримки мовлення на Крим і окуповані території Донеччини та Луганщини передбачено 50 мільйонів гривень.

“Я вже неодноразово звертався до народних депутатів під час найближчого коригування бюджету на 2021 рік збільшити підтримку мовників на вразливі території до 100 мільйонів гривень. Це дасть змогу не втратити тих, хто вже на межі”, – сказав Резніков.

Оголошення про початок процедури тендера для українських телерадіомовників на територію Криму розміщено на платформі Prozorro. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 8 травня 2021 року. Старт тендерного аукціону – 11 травня. Оголошена вартість становить 4 мільйони, однак вона може бути зменшена під час торгів.

З початку окупації Криму РФ обмежує свободу слова на півострові, переслідуючи незалежних журналістів, систематично та масово блокуючи доступ до українських інформаційних ресурсів, зокрема ЗМІ, офіційних вебсайтів органів державної влади України та органів місцевого самоврядування, сайтів окремих громадських об’єднань. Через це російські пропагандистські інформаційні ресурси іноді стають єдиним доступним джерелом отримання інформації для громадян України на тимчасово окупованій території.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter