В Україні конфіскували дві квартири російського дизайнера, пропагандиста Артемія Лебедєва

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд передав Фонду держмайна активи російського дизайнера та пропагандиста Артемія Лебедєва, який виправдовує збройну агресію РФ та відвідує окуповані території України.

Про це повідомила пресслужба Держмайна.

Артемій Лебедєв на даху 6 енергоблока Запорізької АЕС, яку тимчасово контролюють російські окупанти. Джерело: інстаграм-сторінка російського пропагандиста

Серед конфіскованих активів – дві квартири в Києві площею 138,5 кв. м та 193,2 кв. м. Всі кошти від реалізації майна російського пропагандиста підуть до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, уточнили в повідомленні.

Нагадаємо, що Лебедєву Служба безпеки України повідомила про підозру 21 березня 2023 року. Чоловік влітку 2022-го відвідував окупований Маріуполь, а також їздив на Запорізьку АЕС, яку тимчасово контролюють росіяни, й фотографувався на даху станції. Поїздку на окуповані території Лебедєв назвав “маленькими радощами повноцінного життя”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що впродовж 2022–2023 років за матеріалами Служби безпеки України бізнес-активи російських олігархів, які фінансують війну, арештували на майже 190 мільярдів гривень (дані на серпень 2023-го).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter