СБУ арештувала активи російських олігархів, що підтримують війну, майже на 190 мільярдів гривень

Дата: 05 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Впродовж 2022-2023 років за матеріалами Служби безпеки України бізнес-активи російських олігархів, які фінансують війну, арештували на майже 190 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Джерело: СБУ

Зокрема, йдеться про корпоративні права та нерухоме майно десятків підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські корпорації “Роснефть”, “Росатом”, “Газпром”, “Ростех” та російські банки“, – пише пресслужба.

Як зазначають у відомстві, економічні санкції застосували до понад 4 тисяч компаній РФ, які безпосередньо фінансують військове вторгнення, допомагають РФ обходити санкції та закуповувати матеріали, техніку військового призначення і компоненти озброєнь в інших країнах.

Кожен спонсор російського тероризму має сидіти на лаві підсудних поруч із Путіним. Тому що вони – повноцінні співучасники злочинів. За їхні гроші Росія запускає ракети і дрони. СБУ зробить усе, щоб дослідити всі бізнес-ланцюжки, які ведуть до фінансування війни, і довести їх у міжнародному трибуналі. Зрештою російські активи мають працювати на користь України, – зазначив очільник СБУ Василь Малюк.

Він також додав, що спецслужба сформувала список російського бізнесу, що фінансує війну, і комплексно перевіряє кожного фігуранта. Усю інформацію долучать до кримінальних проваджень для розгляду в міжнародному трибуналі.

Зібрані матеріали також стануть доказами в кримінальних провадженнях за двома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у травня поточного року Генеральний прокурор США Меррік Гарленд санкціонував перше передання конфіскованих російських активів Україні.

Журналісти зазначають, що конфісковані активи належать російському олігарху Костянтину Малофєєву, якого американське Міністерство юстиції звинуватило в ухилянні від санкцій, заявляючи, що він фінансував підбурювачів сепаратистів у Криму.

Раніше ZMINA повідомляла, що наприкінці квітня 2023 року до управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передали ще 4 мільйони гривень, вилучених у російських комерсантів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter