В Україні формують повний перелік місць тимчасового проживання переселенців

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над формуванням повного переліку місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.       

Про це повідомляє Мінреінтеграції. 

Фото: “Журнал великого міста”

Затвердження такого переліку передбачає, що туди внесуть усі об’єкти у відповідній області чи місті Києві, які використовувались як місця для тимчасового проживання ВПО до 7 вересня 2023 року. За умови, що в них на день проведення моніторингу були облаштовані місця для проживання десяти або більше людей. 

“Наша ідея полягала в тому, щоб зробити умови перебування в місцях тимчасового проживання більш комфортними для внутрішніх переселенців. Тому навіть якщо зараз ці заклади не відповідатимуть затвердженим вимогам, вони не мають закриватися. У таких випадках нам треба разом попрацювати над досягненням МТП цих стандартів, щоб забезпечити переселенцям гідні умови проживання”, – наголосила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

Наразі Мінреінтеграції готує узагальнений перелік МТП на основі отриманої від обласних та Київської міської військових адміністрацій інформації. Міжнародні донори розглядають можливість фінансування ремонтів саме тих закладів, які будуть включені до переліку місць тимчасового проживання ВПО.

Однак деякі власники місць компактного проживання ВПО відмовляються подавати заяви про включення їх до переліку. Верещук доручила дослідити причини таких відмов.

Нагадаємо, що уряд затвердив зміни, згідно з якими голови рад ВПО тепер входитимуть до складу профільного координаційного штабу. Голови рад надаватимуть власні пропозиції щодо напрацювання політик та розробки нормативно-правових актів. Так, щотижня члени координаційного штабу з питань забезпечення прав і свобод ВПО слухатимуть доповідь представника однієї з областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter