В Україні дозволили тестування інформаційних систем державних установ за допомогою Bug Bounty

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд України ухвалив постанову, що дозволяє тестувати державні електронні системи на вразливість, відтепер держустанови зможуть використовувати сучасні інструменти для перевірки та захисту програмних продуктів чи електронних систем.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телеграмі.

About Bug Bounty Programs and Most Popular of Them - Scan For Security Джерело: scanforsecurity.com

Ухвалення документа дасть змогу запустити повноцінну програму національних Bug Bountyі Програма, яку пропонують багато вебсайтів та розробників програмного забезпечення, за допомогою якої люди можуть отримати визнання і винагороду за находження помилок, особливо тих, які стосуються експлойтів і вразливостей. Це дозволяє розробникам усунути помилки, перш ніж широка громадськість дізнається про них, запобігаючи випадкам масових зловживань., уточнив він.

“Кіберзахист і безпека українців онлайн — топпріоритет для Мінцифри. Масштабуємо Bug Bounty, і тепер зможемо запустити програму на національному рівні. Постанова — це суттєвий крок у розбудову культури перевірки держпродуктів на вразливість”, — пояснив міністр.

За його словами, тепер будь-який держорган — від ЦНАПу до міністерства — може легко провести Bug Bounty та підвищити кіберстійкість власного сервісу.

“Раніше підтвердили надійність “Дії”. Провели Bug Bounty двічі, й жодного разу етичні хакери з усього світу не знайшли критичних вразливостей. Переконаний, система захисту мусить постійно оновлюватись і бути попереду можливих кібератак. Тим більше під час повномасштабного вторгнення та кібервійни”, — наголосив Федоров.

Він нагадав, що використання Bug Bounty — стандартна практика для іноземних країн, її регулярно використовують, зокрема глобальні компанії Apple, Google, Facebook, Twitter, Microsoft.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Міністерство цифрової трансформації України уклало меморандум про співпрацю з американською корпорацією IBM – одним з найбільших виробників комп’ютерів та програмного забезпечення у світі.

У відомстві наголосили, що об’єднують зусилля задля розвитку технології штучного інтелекту та пошуку cloud-рішення для підтримки цифрової інфраструктури України, посилення кібербезпеки, покращення цифрових навичок українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter