Мінцифри уклало меморандум про співпрацю з американською корпорацією IBM

Дата: 16 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство цифрової трансформації України уклало меморандум про співпрацю з американською корпорацією IBM – одним з найбільших виробників комп’ютерів та програмного забезпечення у світі.

Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Джерело: bizwatchnigeria.ng

У відомстві наголосили, що об’єднують зусилля задля розвитку технології штучного інтелекту та пошуку cloud-рішення для підтримки цифрової інфраструктури України, посилення кібербезпеки, покращення цифрових навичок українців.

“Вдячні IBM та генеральній менеджерці компанії в Європі, на Близькому Сході та в Африці Ані Паулі за підтримку та співпрацю. Зберігаємо цифрову стійкість”, – йдеться в повідомленні.

Раніше в Мінцифри повідомили про те, що Україна стала першою країною – не членом Європейського Союзу, яка ввійшла до довірчого списку ЄС.

Відтепер українські електронні підписи та печатки на цифрових документах автоматично зможуть перевіряти в державах-членах Союзу та підтверджувати їхню дійсність.

Водночас Україна визнала кваліфіковані довірчі послуги ЄС, тож громадяни Євросоюзу зможуть використовувати е-підписи та печатки своїх країн, щоб вести бізнес в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter