Українці зможуть підписувати європейські контракти, документи та заяви за допомогою Дія.Підпис-EU – Мінцифри

Дата: 08 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Україна стала першою країною – не членом Європейського Союзу, яка ввійшла до довірчого списку ЄС: відтепер українські електронні підписи та печатки на цифрових документах автоматично зможуть перевіряти в державах-членах Союзу та підтверджувати їхню дійсність.

Про це повідомили в телеграм-каналі Міністерства цифрової інформації.

“Важливий крок до цифрового безвізу: українські е-підписи та печатки можуть перевіряти в державах – членах ЄС”, – наголосили в повідомленні.

Українці зможуть підписувати європейські контракти, документи та заяви за допомогою Дія.Підпис-EU. Це відкриє нові можливості для українських підприємців і біженців у країнах ЄС, уточнили в Мінцифри.

Водночас Україна визнала кваліфіковані довірчі послуги ЄС, тож громадяни Євросоюзу зможуть використовувати е-підписи та печатки своїх країн, щоб вести бізнес в Україні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Європейський Союз та Україна домовилися визнавати та виконувати судові рішення одне одного в цивільних або комерційних справах.

Йдеться про так звану Конвенцію про виконання судових рішень, яку уклали 2019 року. Вона є міжнародним договором, що зобов’язує договірні держави визнавати та виконувати судові рішення, ухвалені в цивільних або комерційних справах в інших державах-учасницях. 

Україна ратифікувала конвенцію у 2022 році. Згідно з документом, договірні відносини між Україною та ЄС будуть встановлені з 1 вересня 2023 року, якщо жодна зі сторін не заперечуватиме проти цього.

Зображення обкладинки: Слово і Діло

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter