В Угорщині розпочали трансляцію українських телеканалів

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У кабельних мережах Угорщини розпочали трансляцію українських телеканалів.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото автора Karolina Grabowska: Pexels

“Завдяки спільним зусиллям Міністерства культури і інформаційної політики України, посольства України в Угорщині та Угорської асоціації комунікацій (Magyar Kommunikációs (MKSZ)) створено умови для трансляції угорськими мовниками з квітня 2022 р. українських телеканалів в угорських кабельних мережах”, — написав він.

Провайдер кабельного телебачення “Telecom” у столиці країни Будапешті вже транслює телеканали “Україна 24” та “1+1”, які об’єдналися для проведення цілодобового новинного телемарафону України на інформаційному ресурсі іномовлення України “UATV”.

Водночас транслюються дитячі та освітні програми українською, що є надважливим з урахуванням того, що з початку війни Угорщина прийняла, опікується і надає допомогу 641 775 біженцям з нашої країни, і ця кількість зростає щодня, йдеться в повідомленні очільника Закарпатської ОДА.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Болгарії супутниковий оператор Bulgaria Sat EAD вилучив з трансляції чотири російських телеканали й почав безкоштовний показ українських телеканалів UA TV і Ukraine 24.

 Також на швейцарському каналі Діаспора ТВ / Diaspora TV Switzerland (D-TV) стартувала перша україномовна телепрограма для біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter