У Болгарії замість чотирьох російських телеканалів почали транслювати два українських

Дата: 01 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Болгарії супутниковий оператор Bulgaria Sat EAD вилучив з трансляції чотири російських телеканали й почав безкоштовний показ українських телеканалів UA TV і Ukraine 24.

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Фото: Reuters

Вилучили з показу Первый канал, НТВ МИР, RT та RT Документальный, замінивши їх на UA TV та Ukraine 24. 

Рішення про вимкнення російських мовників компанія ухвалила самостійно, без очікування на розпорядження чи вказівку органів державної влади, медіарегулятора чи будь-кого іншого, заявив гендиректор Bulgaria Sat EAD Максим Заяков.

Він також сказав, що в їхнього оператора на супутнику ніколи не було телеканалу “Россия 24” й, очевидно, ніколи вже не буде.

Зміна трансляції UA TV та Ukraine 24 на безкоштовну ефірну означає, що будь-хто, у кого є супутникова тарілка та приймач, може отримати їх з Болгарії без необхідності внесення передоплати.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українська медіаспільнота просить Єврокомісію накласти санкції на всі російські телеканали. Журналісти наголосили на тому, що важливим кроком у напрямку зменшення впливу російської пропаганди, побудованої на мові ворожнечі та дезінформації, стало вимкнення мовлення каналів RT та “Супутник” на території Західної та Східної Європи і західної частини РФ.

Проте вплив інших контрольованих державою-агресором каналів, що досі присутні на європейських супутниках – RT News, RTR Planeta, Rossiya 24, NTV Mir, Soyuz, 8 kanal International, Pobeda International, 1 Kanal Europa, RT France, – також несе руйнівний ефект для інформаційної безпеки всього світу, переконані українські медійники. Адже редакційна політика таких каналів повністю контролюється державою.

Про те, як протидіяти російські пропаганді, читайте в матеріалі ZMINA

“Для Росії не існує правил ані у звичайній, ані у інформаційній війні”: як протидіяти пропаганді

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter