В Угорщині обмежили продаж дитячих книг на тему ЛГБТ

Дата: 07 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Відтепер в Угорщині магазини повинні будуть продавати дитячі книги, які, як вважається, пропагують гомосексуальність, у закритій упаковці.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на агентство Reuters.

Фото з акції протесту проти закону / Reuters

Крім того, у закритій упаковці необхідно буде продавати літературу, де йдеться про зміну статі, або яка містить явне зображення сексуальності. Такі книжки слід реалізувати окремо і не можна продавати у межах 200 метрів від школи або церкви.

Нагадаємо, у червні парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє обговорювати й поширювати в школах та серед дітей до 18 років інформацію на теми гомосексуальності чи зміни гендеру. Крім того, документ запроваджує офіційний перелік організацій, яким дозволено викладати в школах сексуальну освіту та інше.  

Європейська комісія почала процедуру проти націоналістичного уряду Орбана через цей закон, заявивши, що він є дискримінаційним і суперечить європейським цінностям толерантності та свободи особистості.

Уряд Орбана заявляє, що новий закон покликаний захистити дітей і надати батькам право займатись їхньою освітою в питаннях сексуальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter