В Угорщині ініціювали референдум щодо захисту дітей на тлі вимог ЄС скасувати закон проти ЛГБТ

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Уряд Угорщини ініціює референдум щодо захисту дітей після вимог Європейського Союзу скасувати законодавчі поправки, пов’язані із забороною поширення інформації про ЛГБТ серед неповнолітніх.

Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Орбан, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на 444.hu.

Віктор Орбан / EPA-EFE 

“Останніми тижнями Брюссель явно атакував Угорщину через закон про захист дітей. Угорський закон не дозволяє сексуальну пропаганду в дитячих садках, школах, на телебаченні й у рекламі”, – сказав Орбан.

Однак він не навів жодних прикладів того, щоб “хто-небудь коли-небудь займався конкретною сексуальною пропагандою” в угорському освітньому закладі.

Раніше керівник адміністрації прем’єра Угорщини Гергей Гуяш також не міг ні навести прикладів, ні навіть пояснити, що взагалі означає концепція пропаганди гомосексуалізму в ухваленому законодавстві. 

За словами Орбана, Брюссель зараз вимагає поправок до закону про освіту і правила захисту дітей, а також хоче домогтися того, що, на його думку, вже є практикою в ЄС зі статевого виховання, яке проводять ЛГБТ-активісти.

Угорський прем’єр провів паралелі з референдумом п’ять років тому, коли уряд відмовився приймати біженців.

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попередила Угорщину, що вона має скасувати дискримінаційний закон, інакше їй загрожують серйозні санкції. 

Законодавство, внесене Орбаном, різко критикували й інші лідери ЄС на саміті минулого місяця. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав Будапешт поважати цінності толерантності ЄС або вийти з блоку. 

Нагадаємо, що в червні парламент Угорщини ухвалив закон, що забороняє обговорювати й поширювати в школах та серед дітей до 18 років інформацію на теми гомосексуальності чи зміни гендеру. Крім того, документ запроваджує офіційний перелік організацій, яким дозволено викладати в школах сексуальну освіту та інше.  

Поправки такого змісту прив’язали в Угорщині до ширшого законопроєкту, спрямованого на боротьбу з педофілією. Він мав велику підтримку в суспільстві, тож правозахисники заявляли, що внесення до нього поправок стосовно ЛГБТ зроблено навмисне, щоб їм було важче виступити проти.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter