В Тайвані суд уперше дозволив одностатевій парі усиновити дитину

Дата: 16 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Подружжя Ван Чен-вей і Чен Чун-джу у Тайвані стали першою одностатевою парою, яка легально усиновила дитину.  

Про це повідомляє The Guardian.

Джерело: The Guardian

У 2019 році Тайвань став першою азійською країною, де узаконили одностатеві шлюби, хоча певні обмеження на усиновлення там досі існують. Скажімо, будь-яка особа може подати заявку на усиновлення дитини, але для одружених одностатевих пар єдиним варіантом є спочатку розлучення, після чого один із партнерів має подати заявку на усиновлення. Пізніше вони можуть знову одружитися, але інший партнер не отримає рівних прав на батьківство.

Ван і Чен відклали свій шлюб, щоб завершити усиновлення дівчинки Чжоджо. Потім пара звернулася до суду, щоб Чен визнали батьком дитини.

Суд виніс рішення про те, що дитина не повинна бути дискримінована через статус її батьків і що закон не забороняє усиновлення дітей, яких уже всиновили.

Рішення дозволило Чену вдочерити Чжоджо й бути зареєстрованим як батько разом з Ван.

Зараз у мене є все. Я одружений, і, як і гетеросексуальні пари, ми можемо мати власних дітей. Але ми народжені, щоб мати й насолоджуватися всім цим, це не історія благодійності. Нам не треба було боротися за це“, – поділився Ван.

Нагадаємо, у листопаді 202 року угорський уряд хотів дозволити всиновлення тільки для сімейних пар, що складаються з чоловіка та жінки.

Крім того, раніше в Польщі президент Анджей Дуда збирався закріпити в Конституції заборону на всиновлення й удочеріння дітей з боку ЛГБТ-пар. Під час своїх виступів, згадуючи про сексуальну просвіту та ЛГБТ, очільник країни також назвав “ідеологію, яка під кліше поваги й терпимості приховує глибоку нетерпимість”, руйнівнішою за комуністичну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter