Угорський уряд пропонує заборонити ЛГБТ-людям усиновлювати дітей

Дата: 12 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

В Угорщині уряд планує дозволити всиновлення тільки для сімейних пар, що складаються з чоловіка та жінки.

Про це повідомляє Reuters.

Віктор Орбан, очільник уряду Угорщини

Влада внесла законопроєкт, у якому пропонує прописати “християнську інтерпретацію ґендерних ролей” у Конституції та вимогу виховувати дітей згідно з цією інтерпретацією. Також урядовці пропонують, щоб з народження в дитини була визначена стать.

Самотні угорці, які хочуть усиновити дитину, мають, згідно із законопроєктом, отримувати дозвіл у міністра із сімейних справ. Відомо, що з 2012 року в країні діє Конституція, у якій і так прописано, що шлюб – це союз лише між чоловіком і жінкою. Нові поправки влада внесла нібито для “зосередження уваги на правах дітей під час усиновлення”.

Водночас правозахисники зазначають, що поправки фактично означають заборону для ЛГБТ-людей усиновлювати дітей. Також вони нагадали, що угорська влада, реагуючи на коронавірус, почала жорсткіше висловлюватися щодо ЛГБТ-співгромадян. Нові поправки внесли до парламенту ввечері напередодні посилення карантину, зокрема заборони масових зібрань.

“Час обрано не випадково: пропозиції, які серйозно обмежують законні права та суперечать основним міжнародним та європейським правам людини, подають тоді, коли протести в країні заборонено”, – наголошують правозахисники з групи Hatter.

Нагадаємо, що в Польщі президент Анджей Дуда хотів закріпити в Конституції заборону на всиновлення й удочеріння дітей з боку ЛГБТ-пар. Під час своїх виступів, згадуючи про сексуальну просвіту та ЛГБТ, очільник країни також назвав “ідеологію, яка під кліше поваги й терпимості приховує глибоку нетерпимість”, руйнівнішою за комуністичну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter