В Севастополі чоловіка затримали через “дискредитацію” окупаційної армії РФ у соцмережах

Дата: 09 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Російські поліцейські затримали в тимчасово окупованому Севастополі місцевого жителя за “дискредитацію” окупаційної армії. 

Про це заявило незаконно створене Росією “управління МВС РФ” у тимчасово окупованому місті, передає “Крим.Реалії”.

Повідомляється, що затриманий – 51-річний севастополець, якого у 2022 році було притягнуто до адміністративної відповідальності за нібито “публічне демонстрування нацистської символіки”.

Російські силовики виявили, що затриманий на своїх сторінках у соцмережах протягом більш як двох років “здійснював публічну дискредитацію Збройних сил Російської Федерації у зв’язку із проведенням спеціальної військової операції в Україніі Так росіяни називають геноцидальну війну проти українського народу. – Ред.. Чоловік нібито розмістив дві “дискредитуючі” публікації, а також залишив чотирнадцять коментарів аналогічного змісту під різними дописами.

Щодо нього силовики РФ склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді адміністративного штрафу у розмірі від 30 до 50 тисяч рублів. Матеріали окупаційні силовики направили до незаконного “Гагарінського районного суду”.

Напередодні Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим та Севастополі повідомляло, що станом на кінець липня в анексованому Криму російські силовики склали 913 протоколів щодо “дискредитації” Збройних сил Росії.

За ознакою статі 337 (42%) постанов винесено щодо жінок та 473 (58%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 26,4 млн російських рублів.

Напередодні правозахисники кримської ініціативи Irade повідомили, що кожен четвертий кримчанин, якого змусили публічно перепрошувати за свою проукраїнську позицію, зазнавав додаткових принижень.

Раніше Російська Федерація казала про тотальну підтримку незаконної окупації півострова з боку громадян України в Криму, втім, правозахисники щотижня фіксують нові й нові затримання та переслідування кримчан по всій території півострова, які висловлюють свою позицію щодо війни росіян. 

Після початку повномасштабного вторгнення у РФ було впроваджено статтю 20.3.3 КоАП – про “дискредитацію” російської армії. Переслідування настає за поширення інформації про російсько-українську війну та висловлювання будь-якої думки, яка суперечить позиції Кремля. Росія поширює своє законодавство на територію півострова, а отже, кримчани також ризикують бути притягнутими до відповідальності за цією статтею.

Нагадаємо, 25 червня 2024 року Європейський суд з прав людини в міждержавній справі “Україна проти Росії” ухвалив, що РФ діяла з порушенням правил міжнародного гуманітарного права і невідповідно до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, необґрунтовано встановивши своє законодавство на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

Крім того, судді ЄСПЛ зазначили, що застосування російського законодавства було обов’язковим для всіх “судів” на території Криму і воно застосовувалося до всіх судових проваджень і всіх зацікавлених осіб. Цього вистачило ЄСПЛ, щоб зробити висновок, що “суди” в Криму не є такими, що “створені законом”, у розумінні статті 6 Європейської конвенції (“Право на справедливий суд”) після запровадження Росією так званого “Договору про приєднання”.

Напередодні в Києві експонувалася виставка “Небачена сила”, присвячена тим цивільним України, які чинять ненасильницький опір російській окупації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter