В РФ співробітника оборонного заводу відправили за ґрати на три роки, через проукраїнські написи на ключах

Дата: 12 Вересня 2024
A+ A- Підписатися
Суд російського міста Дубно відправив за ґрати на три роки Сергія Красюка, інженера місцевого оборонного заводу, який спеціалізується на створенні крилатих ракет. Чоловіка засудили за проукраїнські написи на бирках ключів.
 
Про це повідомляє правозахисна група “ОВД-Інфо”, з посиланням на адвокатку Наталію Тихонову.
 
Ілюстративне фото

За версією слідства, взимку поточного року Красюк написав на бирках ключів від осередків для зберігання телефонів на заводі “Слава Україні”, “Перемога буде в України” та “Путін злодій”. Виявивши написи, начальник заводської охорони розпорядився заблокувати двері та евакуювати працівників. Час простою, як стверджується, завдав заводу збитків у 237 тисяч рублів.

Суд вважає дії Красюка дискредитацією російської армії та влади, що спричинила перешкоди роботі. Засуджений повністю визнав провину та відшкодував збитки заводу ще на етапі попереднього слідства, проте суд цього не врахував. Інженер має двох неповнолітніх дітей.

Під час дебатів прокурор запросив для обвинуваченого рік колонії, захист же наполягав на покаранні не пов’язаному із позбавленням волі. Попри це, суд ухвалив рішення відправити Красюка в колонію, його взяли під варту прямо в залі суду.

Окрім того, чоловікові на три роки заборонили займатися діяльністю у сфері оборонно-промислового комплексу РФ.

Адвокатка планує оскаржити вирок.

В “ОВД-Інфо” наводять статистику, у якій йдеться про те, що за таким же звинуваченням, як у Красюка, до відповідальності з початку повномасштабного вторгнення РФ притягали ще сімох росіян. Усього ж кримінальні справи за антивоєнну позицію в Росії порушили як мінімум на 1033 особи.

Нагадаємо, на початку вересня у РФ за українські пісні суд відправив у слідчий ізолятор доцента кафедри філософії Московського державного технічного університету імені Баумана Олександра Нестеренка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter