В РФ планують створити власний аналог ЄСПЛ

Дата: 03 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Асоціація юристів РФ до кінця червня планує створити робочу групу з розробки національного аналога Європейського суду з прав людини. За словами очільника асоціації, цю ідею вже схвалили в адміністрації президента Росії, мін’юсті, слідчому комітеті, генпрокуратурі та апараті омбудсмана.

Про це повідомляє російське видання “Коммерсантъ”.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Російський “ЄСПЛ” нібито має стати прототипом суду СНД із прав людини.

“Ми вийшли з Європейської конвенції, і за всіх негативних явищ, які були помітні в роботі ЄСПЛ, там були й позитивні моменти… Звичайно, варто було б на території РФ створити організацію, яка могла б вести роботу із захисту прав громадян”, – заявив голова федеральної палати адвокатів Юрій Пилипенко.

Росіяни також хочуть, щоб цей “суд” працював і на території колишньго СНД, проте, за їхніми словами, тут “багато залежатиме від зацікавленості інших країн”.

Нагадаємо, 16 березня Росію вигнали з Ради Європи, що означає також припинення її участі у Європейській конвенції з прав людини. РФ стала першою країною, яку виключили з організації.

Раніше в Раді Європи наголосили, що своїми діями в Україні російська влада позбавляє російський народ переваги найсучаснішої системи захисту прав людини у світі, включно з юрисдикцією Європейського суду з прав людини та величезною системою конвенцій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter