Сенат Польщі засудив масову депортацію Росією українських дітей

Дата: 31 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Усі дев’яносто членів сенату – верхньої палати парламенту Польщі – в четвер проголосували за резолюцію із засудженням масової депортації дітей з окупованих Росією територій.

Про це повідомляє пресслужба сенату.

В одноголосно ухваленій резолюції польські сенатори нагадують, що від початку агресії проти України 24 лютого 2022 року російська влада “здійснює широкомасштабні, незаконні масові депортації українських дітей до Росії з окупованих нею територій”.

“Сенат Республіки Польща засуджує нелюдську процедуру російського викрадення українських дітей під час війни, розв’язаної проти України”,– йдеться у резолюції.

Польські сенатори також закликали міжнародні організації та інституції, які мають відповідну правову компетенцію, притягнути до відповідальності винних у скоєнні цих воєнних злочинів в Україні.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини президента Росії Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнному злочині незаконної депортації дітей з України до Росії.

Українських дітей розміщують у 57 регіонах РФ, зокрема в Сибіру, а також перевиховують у щонайменше 43 так званих “освітніх таборах”.

Деякі з дітей, яких вдалося повернути до України, розповіли про знущання та погрози фізичними покараннями з боку викрадачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter