В Оріхові та Гуляйполі, які обстрілюють війська РФ, досі перебувають понад 30 дітей – Верещук

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Гуляйполі та Оріхові Запорізької області, які постійно обстрілюють окупанти, перебуває 34 дитини. Українська влада закликає родини з дітьми евакуюватися.

Про це під час брифінгу у Запоріжжі сказала віцепрем’єр-міністерка України Ірина Верещук, повідомив “Укрінформ”.

Фото: сайт Нацполіції

Я зверталась до тих, хто приїхав з Оріхова, Гуляйполя та інших населених пунктів, просила і ще раз прошу зважити на безпеку дітей щодо їхнього вивезення. Мені відомо про 34 дитини, які зараз перебувають в Гуляйполі й Оріхові. Це неправильно. Я звертаюсь до батьків, у яких є діти і які в зоні активних бойових дій. Ми готові всіх забрати, є план“, – сказала вона.

Як повідомила Верещук, у Запоріжжі є заклад, де можна розмістити таких дітей і батьків.

Якщо ви не хочете їхати в інші регіони, то хай це буде Запоріжжя. Але точно не можна залишати дітей під обстрілами, не можна доводити до такого стану, коли діти потребують кваліфікованої медичної допомоги. Діти потребують захисту. Нагадую про ст. 166 Кримінального кодексу України. Не можна залишати дітей в небезпеці“, – розповіла посадовиця.

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко заявив, що наразі йдеться про примусову евакуацію. Він зазначив, що військова адміністрація працює з кожною родиною, поліцією, представниками органів місцевого самоврядування “вмовляємо, щоб вивозили дітей разом з родинами. Мама чи батько обов’язково мають виїхати“.

Нагадаємо, влада повідомляла ще на початку березня, що у Запорізькій області може розпочатися примусова евакуація дітей, якщо обстріли території суттєво збільшаться. 

Раніше ZMINA повідомляла, що у Словʼянську на Донеччині опікунів, які відмовляються від евакуації дітей, будуть позбавляти обовʼязків. Самих же неповнолітніх евакуюватимуть примусово.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter