У Запорізькій області може розпочатися примусова евакуація дітей з прифронтових територій

Дата: 19 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області може розпочатися примусова евакуація дітей, якщо обстріли території суттєво збільшаться.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Фото: сайт Нацполіції

У ЗОВА зазначили, що в громадах Запорізької області на лінії вогню досі проживають 892 сім’ї, в яких виховується 1353 дитини. Людей продовжують вмовляти виїхати, гарантуючи все необхідне для проживання у безпечніших регіонах.

“Нам необхідно якомога скоріше евакуювати дітей із прифронтових територій. Місця для розміщення сімей є. З лінії розмежування та зони ведення активних бойових дій необхідно вивозити дітей хоча б з одним з батьків. Дітям потрібне безпечне дитинство, а не життя в підвалах та льохах”, — наголосив голова ЗОВА Юрій Малашко.

Наразі примусова евакуація дітей проводиться лише в Бахмуті, але, наголошують в адміністрації, при суттєвому збільшенні обстрілів, ці заходи можуть бути поширені на інші прифронтові території.

Раніше начальник ГУ Нацполіції в Запорізькій області Артем Кисько розповів “Суспільному” про те, що постійні обстріли тривають у Степногірській, Оріхівській та Гуляйпільській громадах.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Це рішення ініціював та розробив Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Питання захисту життя дітей та їхньої негайної евакуації з особливо небезпечних територій узяла під особистий контроль віцепрем’єрка України Ірина Верещук. Вона зазначила, що це рішення має “спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей”.

Для батьків та опікунів, які збираються евакуюватися разом з дітьми, у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали поради щодо того, як убезпечити дитину від психологічних травм у момент евакуації й адаптації на новому місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter