У Слов’янську опікунів, які відмовляються евакуювати дітей, позбавлятимуть обов’язків

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Словʼянську на Донеччині опікунів, які відмовляються від евакуації дітей, будуть позбавляти обовʼязків. Самих же неповнолітніх евакуюватимуть примусово.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Таке рішення ухвалили члени міської комісії з питань захисту прав дитини. Це повʼязано з обстрілами та наближенням фронту.

Як зазначила керівниця служби у справах дітей Слов’янської міської військової адміністрації Олена Соколова, більшість опікунських родин та дитячих будинків сімейного типу виїхали з міста. Але в Словʼянській громаді лишаються 23 родини, які опікуються 34 дітьми.

“Забезпечити безпеку дитині – це обовʼязок опікунів і органів опіки. Ми постійно звертаємось до родин, пояснюємо, що евакуація у нас безплатна, ми надаємо допомогу. У грудні проводили засідання комісії і звертались до родин, давали їм місяць-два, потім нагадували постійно. 27 березня під час обстрілу Слов’янська був поранений неповнолітній. Тому ми знову вживаємо заходів і в більш суворій формі”,  пояснила вона.

Комісія вирішила, що опікуни із неповнолітніми дітьми мають виїхати за межі Донецької області у найкоротший термін. Якщо батьки відмовляться, їх позбавлять обов’язків опіки або піклування, а дітей евакуюють примусово.

“Ми діємо виключно згідно із повноваженнями. Але не хочемо вдаватися до таких заходів, адже більшість дітей живуть із рідними, наприклад, бабусею та дідусем, або в родини тітки та дядька. Саме тому, ми знову намагаємось переконати ці родини виїхати туди, де діти будуть у безпеці”, наголосила керівниця служби у справах дітей.

Нині у Донецькій області запроваджена примусова евакуація дітей з Бахмута, де точаться бої. В інших громадах, що розташовані на лінії чи поблизу фронту діє обов’язкова евакуація.

Нагадаємо, 31 березня в Авдіївці через артобстріл росіян загинув п’ятимісячний хлопчик разом з бабусею, його батьки отримали поранення. Напередодні маму малюка вмовляли евакуюватися, але вона відмовилася.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter