В організації теракту та умисних убивствах євромайданівців підозрюють екскомандира львівського “Беркуту”

Дата: 22 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в перевищенні службових повноважень, вчиненні теракту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також скоєнні умисних убивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту повідомили колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення “Беркут” із Львівщини.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Справа стосується подій 18 лютого 2014-го.

Того дня мітингувальники рухалися до парламенту, щоб підтримати голосування про повернення до Конституції 2004 року, яка передбачала обмеження повноважень президента. 

Слідчі кажуть, що підозрюваний для залякування людей організував вчинення теракту. Його метою було перешкоджання масовому руху мітингувальників. 

“Експравоохоронець забезпечив без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування… спеціальних засобів та вогнепальної зброї. Такі дії колишнього командира батальйону “Беркуту” призвели до вбивств трьох мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень п’ятьом, середньої тяжкості – 43, легких – 77″, – вважають слідчі. 

За подіями 18 лютого 2014-го підозри отримав не лише вищезгаданий командир “Беркуту” з Львівщини, але й екскомандир беркутівців з Харківщини Віктор Шаповалов

Імені підозрюваного екссиловика з Львівщини правоохоронці не зазначають, втім, ймовірно, йдеться про Ростислава Пацеляка. Він уже перебував під вартою, згодом – під домашнім арештом, а торік суд відпустив його на волю під особисте зобов’язання.

Пацеляк свою провину не визнає

Нагадаємо, що профільний департамент Офісу генерального прокурора, який працює над розслідуваннями справ Майдану, торік повідомив про підозру 27 особам. 

Цього року в деяких справах Майдану збігає строк давності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter