В ООН внесли армію Ізраїлю до списку правопорушників, які вчиняють злочини проти дітей

Дата: 08 Червня 2024
A+ A- Підписатися
Після восьми місяців військових дій в Секторі Газа Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш додав армію Ізраїлю до глобального списку правопорушників, які вчиняють злочини проти дітей.
 
Про це повідомляє CNN.
 
AP Photo/Khalil Hamra

Ізраїль повідомили про те, що країну включать до списку в щорічній доповіді генерального секретаря про дітей у збройних конфліктах, яку надішлють до Ради Безпеки ООН, повідомив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан записав відео, на якому він телефонує, ймовірно, представнику ООН, і виклав його частину в соціальні мережі, в якій висловив обурення рішенням ООН, назвавши ЦАХАЛ “найморальнішою армією у світі“.

“Єдиний, хто сьогодні в чорному списку, — це генеральний секретар, чиї рішення з початку війни, і навіть раніше, винагороджують терористів і заохочують їх використовувати дітей для терористичних актів… Ганьба йому!” — заявив посол.

Дюжаррік назвав шокуючим і неприйнятним той факт, що Ердан опублікував приватний дзвінок, заявивши, що це “те, чого він ніколи не бачив за 24 роки служби в цій організації“.

Крім Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), до списку додали також ХАМАС і Палестинський ісламський джихад.

До так званого чорного списку ООН раніше входили такі країни, як Саудівська Аравія, Афганістан, Демократична Республіка Конго, Судан, Сирія та Ємен.

Щорічну доповідь передадуть до Ради Безпеки 14 червня.

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд звинувачує ізраїльських посадовців у провокуванні голоду, навмисному заподіянні сильних страждань, убивствах, атаках проти мирного населення, винищенні, переслідуваннях, зазіханнях на особисту гідність та інших нелюдських діях у Секторі Газа. 

Водночас у МКС висувають звинувачення й трьом посадовцям ХАМАСу. Їх звинувачують у вбивствах, захопленнях заручників, сексуалізованому насильстві, тортурах, жорстокому поводженні з полоненими та інших нелюдських діях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter