ООН не забороняла співробітникам називати “війною” дії Росії в Україні

Дата: 08 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Організації Об’єднаних Націй не забороняли своїм співробітникам називати “війною” і “вторгненням” нову російську агресію проти України.

Про це повідомили 8 березня в твіттері ООН.

Джерело: pixabay.com

Інформацію про нібито заборону вживати саме такі слова оприлюднило видання The Irish Times. Натомість співробітникам ООН начебто сказали використовувати слова “конфлікт” чи “військовий наступ”.

Водночас працівникам, згідно з повідомленням видання, буцімто заборонили додавати український прапор до особистих та офіційних профілів у соцмережах і сайтів.

На інформацію про це відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він звернувся до ООН з проханням спростувати повідомлення про заборону називати війною, якщо вони неправдиві. 

“Важко повірити, що ООН могла по суті запровадити таку ж цензуру, яку запровадив Кремль всередині Росії, заборонивши своїм співробітникам вживати слова “війна” та “вторгнення”. Я закликаю ООН швидко спростувати ці повідомлення, якщо вони брехливі. Під загрозою репутація ООН”, – написав у своєму твітері.

Пізніше в ООН спростували інформацію про нібито заборону називати ситуацію в Україні “війною” або “вторгненням”.

“Це неправда. Це просто не той випадок, щоб персонал отримав інструкцію не використовувати такі слова, як “війна” та “вторгнення”, щоб описати ситуацію”,повідомили у твіттері організації.

Нагадаємо, що в Міжнародному суді ООН у понеділок розпочалися слухання за позовом України проти Росії в справі щодо звинувачень у геноциді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter