У Криму окупаційний суд оштрафував місцеву жительку за “дискредитацію російської армії” в інтернеті

Дата: 14 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Севастополі підконтрольний РФ суд оштрафував мешканку міста на 30 тисяч російських рублів за “дискредитацію збройних сил РФ”. За цією статтею окупанти вже відкрили понад 500 кримінальних справ.

Про це повідомляє “Крим. Реалії”.

Джерело: “Укрінформ”

Після початку військового вторгнення Росії в Україну ухвалили нові адміністративні та кримінальні статті про “фейки” та “дискредитацію” російської армії. За ними правопорушенням вважаються антивоєнні висловлювання та будь-які висловлювання про війну в Україні, які не збігаються з офіційною позицією Міноборони“, – йдеться в повідомленні.

За цими статтями порушили щонайменше 528 кримінальних справ, у тому числі 154 – за статтею про фейки про російську армію.

40-річну мешканку Севастополя визнали винною в тому, що на своїй сторінці в російській соцмережі “Однокласники” вона розміщувала публікації, які містили тексти та зображення, спрямовані на “спотворення та дискредитацію завдань щодо використання Збройних сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації та самі Збройні сили Російської Федерації“.

Під час судового засідання жінка визнала свою вину.

Крім того, у Росії 10 травня як мінімум трьох людей затримали та склали на них протоколи за статтею про “дискредитацію російської влади та армії” через одяг.

Як повідомляє видання, у Москві засудили до семи років ув’язнення колишнього співробітника МВС Сергія Веделя за звинуваченням у поширенні “фейків про російську армію”. Ведель став першим громадянином Росії, проти якого було порушено кримінальну справу за цією статтею.

Нагадаємо, у місті Сєвєродвінську Архангельської області суд РФ помістив під домашній арешт із носінням електронного браслета 19-річну дівчину, звинувачену в публікаціях у соціальних мережах, які “дискредитують російську армію і виправдовують тероризм”. Її адвокат зазначає, що дівчині може загрожувати позбавлення волі.

Раніше ZMINA повідомляла, що у Держдумі РФ пропонують конфісковувати майно “іноагентів” на користь держави за “дискредитацію” окупаційної армії. Відповідне звернення на ім’я спікера В’ячеслава Володіна вніс до нижньої палати парламенту Фонд захисту національної історичної спадщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter