У РФ 19-річній дівчині загрожує в’язниця через пости у соцмережах, які “дискредитують” російську армію

Дата: 29 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У місті Сєвєродвінську Архангельської області суд РФ помістив під домашній арешт із носінням електронного браслета 19-річну дівчину, звинувачену в публікаціях у соціальних мережах, які “дискредитують російську армію і виправдовують тероризм”. Її адвокат зазначає, що дівчині може загрожувати позбавлення волі.

Про це повідомляє CNN.

Олеся Кривцова. Джерело: CNN

Олесю Кривцову, студентку Північного (Арктичного) федерального університету в Архангельську російські чиновники внесли до списку терористів і екстремістів нарівні з ІДІЛ, Аль-Каїдою і “Талібаном” за публікацію про вибух на Кримському мосту і з критикою РФ за вторгнення в Україну в жовтні минулого року, яку дівчина опублікувала в інстаграмі.

Перше затримання Кривцової за звинуваченням у “дискредитації армії РФ сталося у травні минулого року. Її притягали до адміністративної відповідальності за “дискредитацію російської армії шляхом розповсюдження антивоєнних плакатів“. За повторне вчинення злочину за тією ж статтею, як зазначив адвокат, закон передбачає відкриття кримінальної справи та реальний термін ув’язнення.

Наразі дівчина перебуває під домашнім арештом у батьків у Сєвєродвінську Архангельської області. Їй заборонено користуватися інтернетом та іншими засобами зв’язку.

За словами матері Кравцової, 26 грудня поліція увірвалася до квартири, де проживала її донька з чоловіком, змусивши молодих людей лягти обличчям до підлоги. Правоохоронці погрожували кувалдою, яку захисники порядку назвали “привітом від групи Вагнера”. Дівчина дуже злякалася, бо раніше бачила відео, на якому вагнерівці вбивають в’язня кувалдою.

Держава проводить дивну політику: засуджені йдуть на війну, а діти – у в’язниці“, додала мати.

Нагадаємо, у Держдумі РФ пропонують конфісковувати майно “іноагентів” на користь держави за “дискредитацію” окупаційної армії. Відповідне звернення на ім’я спікера В’ячеслава Володіна вніс до нижньої палати парламенту Фонд захисту національної історичної спадщини.

Як відомо, після початку неспровокованого повномасштабного вторгнення РФ в Україну 4 березня у російському законодавстві з’явилася норма, що забороняє дискредитацію дій збройних сил Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter