В окупованому Сімферополі росіяни відкрили ще одне СІЗО

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
У тимчасово окупованому Сімферополі росіяни відкрили ще один слідчий ізолятор, який безпосередньо курується з Федеральної служби безпеки Росії.
 
Про це повідомили в Кримській правозахисній групі.
 
Ілюстративне фото. Джерело: “Кримська правозахисна група”

“Згідно з російською системою СПАРК, яка збирає всю відкриту інформацію про компанії, “Федеральна казенна установа “Слідчий ізолятор № 8″ Федеральної служби виконання покарань” була зареєстрована 24.10.2022. Начальником установи вказано Ідрісова Рауфа Маратовича. СІЗО зареєстрований у Сімферополі за адресою: пров. Елеваторний, б. 4. За цією ж адресою зареєстрований СІЗО №2″, – йдеться в повідомленні.

За даними КПГ, у СІЗО №2 переважно утримують політичних в’язнів, комбатантів та цивільних людей з проукраїнською позицією, яких або утримують без звинувачень, або судять у сфальсифікованих справах за статтями “тероризм”, “диверсія” та “шпигунство”.

Кримська правозахисна група має верифіковану інформацію про щонайменше 50 осіб, яких тримають у цьому СІЗО.

Нагадаємо, за останніми даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, Росія незаконно ув’язнила 186 громадян України. 123 із них – представники корінного кримськотатарського народу. Із загальної кількості політв’язнів 30 – арештовані, 138 – ув’язнені, 18 – без статусу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter