В окупованому Мелітополі відкрили новий телеканал, що транслюватиме російську пропаганду

Дата: 03 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

З початку серпня в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав мовлення новий пропагандистський телеканал “ЗаТВ”. 

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на самопроголошеного члена псевдоадміністрації Запорізької області Володимира Рогова.

Фото з відкритих джерел
Також видання зазначає, що інформація про відкриття “обласного російського регіонального телеканалу” 1 серпня поширювалася основними телеграм-каналами місцевих колаборантів.

Відкривав телеканал “ЗаТВ” самопроголошений голова псевдоадміністрації Запорізької області Євген Балицький

Телевізійний канал… дуже велика допомога в питаннях правди, у питаннях пояснень ситуації, розв’язанні питань всіх жителів Запорізької області. Бажаю телеканалу великих перемог, великої роботи правдивої, чесної, в інтересах мешканців Запорізької області”, – написав він у своєму телеграм-каналі. 

Разом з тим, за даними проєкту “Перевірено.Запоріжжя”, саме “офіційний телеграм-канал” самопроголошеного голови області є лідером у поширенні фейків і маніпуляцій у Запорізькій області.

Про те, хто очолив пропагандистський телеканал, поки інформації немає. Наразі відомо, що студію нового телеканалу відкрили окремо від ТРК “Мелітополь” (TVM) і “МТВ Плюс”. Вона розташовуватиметься під захопленою телевежею в Мелітополі. 

Нагадаємо, на початку травня стало відомо, що три мелітопольських журналісти погодилися на співпрацю з окупантами, також співпрацює з росіянами головред бердянської газети “Город”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter